Cysta a pozitivita gravitestu

Dobrý den. Ctěla bych se zeptat, zda cysta může způsobit pozitivní těhotenský test. Cysta 3,8cm, na pravém vaječníku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenské testy jsou založené na detekci těhotenského hormonu, který je produkován buňkami vyvíjející se placenty a jeho koncentrace v krvi a v moči významně stoupá v prvních týdnech po otěhotnění. Falešně pozitivní výsledky jsou bohužel časté a souvislost s cystou je možná. V případě pochybností test zopakujte nebo zvolte krevní odběr u gynekologa, který je spolehlivý.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
cysta nebo těhotenství?! | Od: XY | 30.1.2009 22:15
Mám stejný problém, už 5 dní mi vychází pozitivní těhotenské testy, čárka sílí, ale na kontrolním utz před třemi dny lékař objevil 4 cm cystu. V děloze neviděl nic. Tak nevím, na čem jsem. Krev mi neodebra. Musím čekat další týden na kontrolu. Bojím se, že pozitivitu způsobuje cysta, nebo se jedná o mimoděložní těhotenství. Máte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: