Cysta či tromboza

Dobry den, pan doktor. Mam 25 rokov. Po 7 rokoch som vysadila antikoncepciu. Pocas jej uzivania som ziadne problemy nemala, testy na zrazanlivost krvi boli kazdy rok v norme. HAK som vysadila na rok a to len kvoli tomu, aby som si od nej "oddychla". Otcova mama trpi uz 10 rokov hlbkovou zilovou trombozou, inak v rodine taketo problemy nemame. Ja od 18tich mam drobne zilky na nohe-lytku, kt. nebolia, ani ma nijak neobmezuju. Po roku pauzy som sa rozhodna znova prejst na HAK. Pred zacatim jej uzivania mi vsak trochu napuchla oblast pod pravym kolenom. Bolest bola tupa , obcasna a niekedy prechadzala do zadnej casti stehna. Raz noha bolela, inokedy nie. Jendoducho, sem tam mam pocit ako keby tazkej nohy, ci svalovice, ktoru som prekvapujuco citila nie pocas sporotovania, ale v klude. Keby som nemala zacat uzivat HAK, tak to mozno ani neriesim, ale....Isla som k obvodnej. Ta povedala, ze to na trombozu nevyzera, ale ma podozrenie na Bakerovu cystu. O 2 tyzdne idem k chirurgovi. Myslite, ze by sa mohlo jednat o cystu ci skor o zrazeniny? Trapi ma ta tupa bolest najma v oblasti zadneho stehna. Dokonca mam pocit, ze mi sa mi v tom miestr spravila drobna celulitida, kt. som tam nemala (mam 52 kg, celulitida sa mi vyhybala cely zivot, zijem zdravo len mam bohuzial uz rok velmi sedavu robotu). Trpim i skoliozou a jendou nohou kratsou ako druhou. Co si myslite, co mi je? Chcem sa na to pripravit :) Dakujem za odpovede. S pozdravom, Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je potřeba provést ultrazvuk žil a podkolenní jamky. Ultrazvuk definitivně určí diagnózu, zda-li se jedná o trombózu nebo cystu. Potíže u obou onemocnění mohou být podobné, proto není bez ultrazvuku možné rozhodnout.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Slunce si s jizvami příliš nerozumí
Články: Slunce si s jizvami příliš nerozumí
Jizva, i když zhojená...
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: