Cysta mazové žlázy

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat: dceři (13 let) se udělala bulka v podpaží. Velikosti hrášku, nebolestivá. Paní doktorka na chirurgii řekla, že se jedná o zánět mazové žlázy (častý po holení), pokud nezmizí, v lednu bulku vyřízne. Mazali jsme Flegmotonem. Dnes nám na kontrole po 10 dnech řekla, že bulka je o polovinu menší, v klidovém stavu - ideálně k vyříznutí. Prý pokud by se nechala, recidivovala by. Jsme tedy na leden objednáni na zákrok. Máme ještě naději, že se vstřebá? Popř. můžeme to nějak ovlivnit, např. potravinovými doplňky? Děkuji za odpověď Klára

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, potravinové doplňky na tohle nemají vliv. Spíše místní hygiena, holení, deodoranty atd. Bývá to zánět mazové nebo potní žlázy. Z mé zkušenosti mohu říci, že paní doktorka má pravdu. Nejlepším řešením je odstranit (pro jistotu vždycky posílám na histologické vyšetření).

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x