Cysta na noze

dobrý Den,před lety mi byla zjištěna cysta na holení kosti(vel. 2,4mm x 1,9mm).13.1.2011 jsem byl operován,byly mi odebrány stěpy z panevní kosti,bohůžel to samé mi ted zjistili i na druhé noze a čeká mě další operace.Chtěl bych se zeptat,jsem rok po operaci a v noze mám pořád prohluben,bolesti jsou hodně časté :)),v nemocnici mi pořád řikají že stěpy se prohojují dobře,ale vůbec se mi to nezdá.Proto bych se chtěl zeptat,jestli je možné že by se stěpy rok od operace ještě pořadně neprohojili?popripade jestli mam vyhledat jineho doktora a tam zajit s problemem?dekuju

Odpověď odborníka:

Nezhoubné cysty jsou jen nebezpečím pokud jsou veliké pro možnou zlomeninu kosti. Pokud je cysta ošetřena vlastnimi štěpy je jen časovou otázkou plného zhojení. Myslím, že byste asi měl být trpělivý defekt by se měl plně prostavět vlastní kostí s pomocí aplikovaných štěpů. Samozřejmostí je jistá opatrnost při sportu, skoky a další.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: