Cysta na štítné žláze

Asi před dvěma měsíci se mi udělala boulička na krku. Byla mi diagnostikována cysta na štítné žláze, krev při vyšetření byla v pořádku. Cystu mi odsály a byl nasazen Letrox 100 1-0-0 denně. Příští tyden jdu na kontrolu. Můj dotaz se týká toho zda je možné , že díky té cystě nemohu otěhotnět. Již jsem jednou byla , ale skončilo to potratem. Nyní se snažíme už skoro rok a bohužel bez výsledku. A také bych se ráda zeptala zda ten Letrox budu užívat stále? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Ireno, informace, které píšete, jsou rozporné. Pokud jste měla krev v pořádku, asi by Vám nenasadili Letrox 100, ale spíše menší dávku. Je tedy možné, že máte i hypotyreozu - sníženou funkci štítné žlázy. Užíváním Letroxu se porucha upraví, léčba bude pravděpodobně trvalá. Sama cysta nemá vliv na plodnost, ale neléčená hypotyreóza ano.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: