Cysta na vaječníku

Dobrý den, včera mi paní doktorka zjistila cystu na vaječníku a posílá mě na zákrok - její odsátí - za 2 týdny. Mám zavedené nitroděložní tělísko. Půl roku mám velmi silnou, nepravidelnou menstruaci. Hormonální antikoncepci užívat nemůžu kvůli poruchám krev. srážlivosti. Nyní jsem se léčila na zánět antibiotiky. Ptám se, zda je zákrok nutný, když cysta je objevena krátce. Měla by být velikosti 48 mm. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemůžete horm.antikoncepci, která se právě užívá k léčení cyst, je odsátí velmi na místě, protože cysta je velká. Její velkost už velmi zvyšuje pravděpodobost prasknutí, po kterém byste mohla mít i větší komplikace. Právě kvůli její velkosti vám odsátí lékařka doporučuje a já s ní plně souhlasím. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Cysta | Od: Renata | 2.4.2012 20:54
Dobry den des mi pan doktor zjistil cystu na levém vaječníku velkou 3cm jak je to mozné kdyš beru antikoncepci
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: