Cysta na vaječníku

Dobrý den, velmi ráda bych se Vás zeptala. V roce 2007 mi byla odstraněna děloha (pro velmi silné, opakující se, krvácení způsobené myomem) Bylo mi pouhých 27.let. Nyní mi v říjnu paní doktorka zjistila při vyčetření UTZ cystu na vaječníku. Mám se obávat operace? Vzhledem k tomu, že při zjjištění myomu mi bývalý oš.gynekolog řekl, že jsem "jste mladá musí se to sledovat" nic víc, nic míň. Operace cca rok po zjištění myomu, pro mě byla, celkem šok. Dodnes nejsem s operací vyrovnaná. Toužila jsem mít ještě 2.dítě. Nyní jsem velmi unavená, a hodně často mě pobolívá v podbříšku, kde mi byla zjištěná cysta. Může se sama ztratit? Kamarádka mi radí, abych zašla ke své praktické lékařce a nechala si udělat kontrolnáí krevní odběry. Prý cysta znamená, že mám zánět v těle. Před několika lety mi byla zjištěna údajně "neškodná cysta v mozku v Epyfíze při CT. (nyní už se žádné vyšetření nedělá. Také mám malé cystičky u ledvin. Mám se obávat zdravotních komtlikací? Děkuji Vám za radu i za čas, který věnujete mé odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo. Cysta ve vaječníku nebývá zánětlivého původu, v tomto ohledu se nemusíte ničeho obávat. Pouze se sleduje, zda se zvětšuje a samozřřejmě se může zcela ztratit. Popisované obtíže a bolesti moohou a pravděpodobně s cystou souvisí. Vážnější riziko je pouze komplikace, pokud cysta praskne a krvácí, pak by se Vaše obtíže náhle zhoršili a doporučil bych ihned vyhledat lékaře. Ani cysty v ledvinách a dalších orgánech nebývají ničím neobvyklým. K operaci cysty na vaječníku gynekolog přistupuje v případě, že se cysta zvětšuje nebo existují jiné komplikace nebo předpoklad, že by je cysta mohla způsobit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x