Cysta na vaječníku

Přeji hezký den. Loni v lednu jsem nedostala menstruaci a zjistili mi cystu. Dostala jsem injekci na vyvolání a kontrola po třech měsících. Cysta byla pryč a vše v pořádku. Menstruace byla sice nepravidelná, ale v rozsahu 28-35 dní, jsem bez bolestí i během menstruace, ani cystu jsem necítila. Dnes jsem byla na běžné preventivn prohlídce a lékař mi zjistil cystu na pravém vaječníku a píchl injekci, kontrola po menstruaci. Chtěla jsem se zeptat, zda tyto cysty brání v otěhotnění a zda způsobují nějaké komplikace, ta minulá mi zmizela sama. Od 18 let jsem brala antikoncepci a žádná cysta nebyla, najednou tři měsíce po vysazení cysta. Dále mě zajímá, zda lékař díky sonu rozezná cystu od nádoru a zda pokud znovu začnu brát HA se cysty přestanou objevovat. Chtěli bysme s přítelem miminko, ale v tuto chvíli ještě ne. Je mi 31 let a přemýšlím nad nejlepším řešením. Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

dobrý den, antikoncepce spíše bránila rozvoji cyst, ale kvůli cystám bych ji znovu nenasazovala.cyklus by se měl srovnat sám, nejlépe těhotenstvím.nečekejte s graviditou dlouho, pokud máte podmínky pro miminko.31 let už není 20:) na sonu lze cystu velmi dobře rozeznat.pokud jsou vaječníky funkční, někdy se folikuly (dozrávající vajíčka) zvětší a jsou jako cysta, záleží, jak je veliká a zda máte bolesti.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x