Cysta nebo těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych poradit. Brala jsem antikoncepci (Stodete), která mi dělala problémy, špinění, menzes během braní antikoncepce. Minulý měsíc jsem 14 dní špinila, v pátek jsem dobrala poslední pilulku, v pondělí jsem měla dostat menzes a nic. Ve čtvrtek jsem měla pohlavní styk s manželem (týden bez prášků, měl být menzes), v sobotu jsem nové balení prášků nebrala, protože jsme se s manželem domluvili, že je vysadím a v neděli jsem dostala bolesti v podbřišku. Ve středu jsem byla u lékaře, který na ultrazvuku zjistil nějakou tekutinu v děloze a taky cystu na pravém vaječníku. Řekl, že těhotná nejsem. Ale mě na pravé straně vůbec nebolí. Bolest přichází pouze pokud sedím, delší chůze atd. Když ležím, tak to nebolí. Původně jsem si myslela, že jsem těhotná, u prvního dítěte jsem dostala bolesti v podbřišku již po týdnu početí. Lékař mi řekl, že počkáme do dalšího měsíce, jestli se dostaví menzes a pokud je to ta cysta, může to bolet i celý měsíc, dokud při menzes nepraskne. Chci se zeptat, je možné, že jsem opravdu těhotná, i když lékař řekl, že podle ultrazvuku nejsem? Nutno dodat, že ultrazvuk byl dělán 6 dní po údajném početí. Za jak dlouho jde těhotenství poznat na ultrazvuku?? Těhotenský test je i po 10 dnech negativní, přičemž si myslím, že toto ještě v tak krátké době nemůže být 100%. Děkuji moc za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

UZ prokazuje těhotenství od 5 týdne

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: