Cysta - opětovná operace

Dobrý den. Letošní rok 5.7. jsem začala marodit s pilonidální cystou s abscesem u kostrče(cca 5 cm). Zhruba 8 dnů jsem chodila na dreny s chlumským,betadine a brala ATB. Po ustoupení abscesu se to nechalo klidně zhojit,doporučeny sedavé koupele v heřmánku. Zůstala mi tam cca 1 cm jizva. Měla jsem plánovanou operaci cysty(obalu) v místní nemocnici. V den nástupu jsem o pár hodin později podepisovala negativní revers z důvodu chování personálu vůči mě. Podotýkám že pan doktor,který mě měl operovat chtěl udělat řez zhruba 12 cm a vytknout co nejvíc tkáně. Operaci jsem podstoupila v konkurenční nemocnici ve spinální anestezii. Řez je zhruba 2-3 cm. Obsah jsem viděla,byla to 1 cm velká kulička. Jsem 6.den po operaci,dnes jsem šla s velkými bolestmi v oblasti operovaného místa na chirurgii za panem doktorem,kterému jsem podepisovala revers(nemám se jak dostat do té konkurenční). Diagnosa zněla prořezané stehy,byly vytaženy,proplach H2O2 a betadine,při palpaci vyteklo i trochu hnisu,krytí s betadine,zítra kontrola. Prý se to nechá zahojit tak,jak to je a mám podstoupit znovu operaci. Chci se zeptat z jakého důvodu bych měla znovu jít na operaci,když cysta je již odoperována a už jen potřebuji dohojit ránu. Předem moc děkuji Veronika

Odpověď odborníka:

Pokud je cysta vcelku odstraněna a to se nemusí vždy dokonale podařit další operace se nemusí konat. Radikální operace pilonidální cysty má ale většinou vždy větší operační přístup, aby se veškerá možná tkáň která může způsobit opakované potíže odstranila. Těžko radit na dálku, ale sama uvidíte zda ještě stav bude další operaci vyžadovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x