Cysta v hlavě

Dobrý den paní doktorko, píši Vám ohledně mého syna. Neustále už asi 4 roky si stěžuje, že ho bolí hlavička, poslední rok se toto zhoršilo na častější bolest ( 4 x do týdne) a bolest se posunula nad pravé oko, za pravé oko. Bolest musíme tlumit léky proti bolesti. Po různých vyšetření jako oční, neurologické jsme podstoupili MR. Při vyšetření mu byla objevena v mediální okraji temporálního laloku, těsně nad fissura chorioidea vpravo T1 hypo, T2 hypersignální cysta velikosti 8 mm. Chtěla bych vedět, zda cysta způsobuje jeho potíže v pravé části hlavičky a co se s tí dá dělat nebo jak by jsme to měli řešit. Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Trojanová L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cysta může jeho potíže způsobovat, ale na tyto informace, se prosím, ptejte ošetřujícího neurologa. Podle mého názoru by měl synek mít srvnávací NMR cca po půl roce, zda cysta roste nebo ne a potom konzilium na neurochirurgii, zda by šla odstranit oterativně. Víc vám bez výsledků jeho vyšetření nepovím, prosím, ptejte se neurologa na další postup, stejně tak na to, jakými léky máte pomoci synkovi v jeho bolestech hlavy...aby netrpěl. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: