Cysta v základním článku 2. prstu pravé ruky

Dobrý den paní doktorko. Předem se omlouvám za svůj možná zbytečně ustrašený dotaz, ale asi po půl roce neurčité bolesti prstu, kdy mě nejdříve cpali léky od bolesti Aulinem atd, mě zaslali na revmatologi, že by to mohl být kloub, tam mne poslali na rtg,ale kontrola až za 3 měsíce. Zde mi odebrali před kontrolou krev, ta byla v pořádku i moč. Však pan doktor mi mezi dveřmi říká: aaa to je ta s tou cystou. No polil me studeny pot a udelalo se mi spatne. Rekl mi, jen ze to je divné a že není otroped ani jiny lekar,a by se mi k tomu mohl vyjadrit a poslal me pryc s doporucenim na ortopedii, vsak muj ortoped je momentálně na dovolene a ta nevedomost je silena. Prst už me celkem přestaval i bolet, sem tam lehce pri namaze, ale jak na potvoru mne v den kontroly v nem pichlo a od te doby bych rekla, ze je vic citlivy. Normalne jej necitim, s rukou muzu delat cokoliv, jen kdyz se nedejboze do nej tuknu nebo nejak prejedu, tak to citim. Nekdy mam pocit, ze me brni az skoro vys k prvnimu kloubu. Celkove se momentalne "lecim" s celkovym loupenim kloubu a beru doplnky stravy Ortho 3000. Ja sama doufam, ze do Vasi praxe můj případ spadat nebude, ale dnes je kolem nas tolik pripadu, že bych se rada optala i Vas co si o tom myslite a zda by cysta nemohla byt zhoubna, tak jak mi naznacil i revmatolog, ze muze byt a nemusi, ale ze to spise. Prst me boli opravdu uz kolem pul roku, tudiz si nepamatuji, zda jsem se do nej nekde bouchla nebo neco...

Odpověď odborníka:

Milá Jano, vzhledem k charakteru a době trvání obtíží a nálezu na rtg se spíše přikláním k názoru, že jde o nezhoubnou kostní cystu a že se nemusíte ničeho obávat. Pokud by se jednalo o zhoubný nádor, byl by obraz na rentgenu jiného charakteru.V klidu vyčkejte svého ortopeda, všechno bude v pořádku!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Člověk, který prodělal žloutenku, (ne)může darovat krev
Články: Člověk, který prodělal žloutenku, (ne)může darovat krev
Daruj krev, daruješ život...
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Bylinné čaje zklidní váš spánek
Články: Bylinné čaje zklidní váš spánek
Chcete spát zdravěji...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Střeva
Články: Střeva
Starověký lékař Galén...
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x