Cysta, vynechání antikoncepce

V pondělí mi byla zjištěna cysta 5 cm. Paní doktorka mi odebrala krev, zánět není potvrzen. V pondělí mi píchla injekci na vyvolání menzes, že cysta může prasknout. Ale já beru již léta antikoncepci bez přerušení (cerazette, nyní azalia). Několik let jsem menzes neměla (asi 8 let). Ptala jsem se paní doktorky, zda tedy nemám vysadit antikoncepci, že ne. Tak moc dobře nechápu, zda menzes mohu dostat i tak a cysta může tím pádem prasknout. Nikdy jsem žádné potíže neměla, tak jsem to neřešila. Prý počkáme do 10, 14 dnů, pak se uvidí dále.

Odpověď odborníka:

Výkyv hormonů může spustit menses a funkční cysta může prasknout. Antikoncepci bych nevysazovala, jen nechápu proč berete jen gestagenní antikoncepci. Určitě bych souhasila s Vaší lékařkou v postupu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: