Cystické ložisko na pinealis

Dobrý den, paní doktorko.Pátý týden mám bolesti v zátylku a v pravé části hlavy, doprovází závratě a nausea.Na MR mi objevili cystu mírně expanzivního charakteru na pinealis (byla mi ukázána na snímku-je přímo uprostřed hlavy a má velikost 2x2,5cm).Šla jsem na neurochirurgii a tam mi řekli, že se musí počkat 6 měsíců, než mi udělají další rezonanci, aby viděli, jak se cysta zvěšuje. Krom toho mi bylo řečeno, že je operace nebezpečná. Mám chodit jednou za dva týdny na měření nitrolebního tlaku. Jenže bolesti trvají a znemožnují mi aktivní život, nevím, jestli s nimi vydržím půl roku. Léky na bolest nezabírají. Taky bych chtěla vědět, jak velké nebezpečí představuje ta operace. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez magnetické resonance a informace o tom, jak se útvar zvětšuje nebo ne - vám dopředu nikdo nic neřekne, já na dálku po internetu obzvlášt ne. Proto vytrvejte do kontrolní NMR, potom budou lékaři chytřejší i jistě na vaše dotazy sdílnější. Operace je jako jiná operace mozku, vždy je nějaké riziko, ale také je velká šance na odstranění cysty a pro vás návrat do života. Pro snížení bolestí se obratte, prosím, co nejdříve na ambulanci pro léčbu bolestí, jsou tam specializovaní lékaři s nejnovějšími poznatky v léčbě bolestí. Svoji nejbližší ambulanci si najděte zde: http://www.lecba-bolesti.cz/centra-pro-lecbu-bolesti . Hezké dny a neváhejte ambulanci kontaktovat co nejdříve, věřím, že vám účiinně bolesti sníží. Hezké dny.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: