Cystický útvar

  • Dotaz od: Jitka Tvrdková
  • Publikováno: 10.3.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Ráda bych znala Váš názor. Mezi levým vaječníkem a dělohou mám cystický útvar cca 30mm velký, zobrazený na mag. rezonanci i PET vyšetření, mám pozitivní paraneoplastické protilátky Ma2/Ta. Vyšetření krve a MR proběhlo z důvodu dg. RS, gynekologické potíže nemám. Jaká je, podle Vás, pravděpodobnost, že je to zhoubný nádor? Moc děkuji za odpověď. Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle těchto informací nelze soudit, zda se jedná o zhoubný nádor. Záleží také na dalším popisu útvaru, ne jen na jeho velikosti a umístění. Vhodné je doplnit nádorové markery. Definitivní výsledek Vám dá jen histologické vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Zubní náhrady, které nerozeznáte od vlastního zubu
Články: Zubní náhrady, které nerozeznáte od vlastního zubu
Příčin ztrát zubů je mnoho...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Afty, koutky, moučnivka, … Zkuste na tyto problémy jít s homeopatií!
Zdraví jater: každá sklenička se „podepíše“
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: