Cystinova lithiaza

Da se nekdy vylecit cystinove kameny jiz 3 rok v kuse neustale bolesti opakovany PEK a pigtejl

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyléčit se bohužel nedá. Je to porucha metabolismu aminokyselin, která je vrozená. Dá se však předejít tvorbě kamínků - maximálním možným příjmem tekutin (vymočit byste měl 3 litry moči/24 hod.), dále se uměle léky zvyšuje zásaditost moči - v zásadité moči se kamínky netvoří. V nejtěžších případech lze využít lék, který blokuje tvorbu kamínků. Žádná metoda však není stoprocentní a jde o celoživotní boj

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: