Cystitis glandularis

Dobrý den, obracím se ná Vás s problémy 10 dcerky. Dcerka je po operaci prolapsu uretry (bohužel už po druhé) a na biopsii byl popsán nález odpovídající cystitis glandularis a chronický zánět, který je aktivní. Teď má na nějákou dobu nasazen sumetrolim a v srpnu kontrolu na urologii. Zajímalo by mě, jestli ta CG je problém sám o sobě nebo tím, že se nádorek při operaci prolapsu odstranil je to prostě vyřešené. Taky, jestli ten chronický zánět je příčnou nebo důsledkem. No, prostě, jestli se to zase všechno může opakovat a zda musí být dcerka sledována na urologii po delší dobu. Děkuji za odpověď Vlasta

Odpověď odborníka:

Cystitis glandularis je velmi častý histologický nález na výstelce močového měchýře. Může jít o důsledek chronického podráždění, např. zánětem. Antibiotika (Sumetrolim) snad zánět uvedou do klidu, tento se však může později vrátit. Proto, předpokládám, bude urologické sledování nutné dlouhodobě.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: