Cysty, antikoncepce a těhotenství

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz, protože si nejsem jistá, zda dělám dobře. V červnu 2011 jsem vysadila antikoncepci Minulet. Po vysazení antikoncepce mám velmi nepravidelnou menstruaci a na obou vaječnících se mi udělaly cysty. Můj gynekolog mi řekl, že otěhotnění nebude snadné, a tak mi doporučil, (když jsme se s manželem domluvili, že zkusíme otěhotnět až za půl roku) Nasadit kvůli cystám antikoncepci Femoden, že se mi tím budou vaječníky šetřit. No,a až budeme chtít miminko, tak to mám vysadit. Chtěla bych vědět Váš názor jestli je toto správné a může to pomoci? Děkuji Vám moc za odpověď. Přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Jestliže se cysty tvoří opakovaně potom je to rozumný postup, ještě bych stav vaječníků zkontroloval ultrazvukem těsně po menses příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Články: Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Pro pacienty trpící jizvami...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: