Cysty na štítné žláze

Dobrý večer,mé potíže trvají asi jeden rok, tlak v krku, pocit plnosti-šiška v krku, únava, vyčerpanost. Pracuji 2,5 roku v novém zaměstnání, které je velmi stresující, vyčerpávající, mohla by být i tohle příčina těchto potíží? Léčím se s vysokým tlakem, při užívání léhů Orcal 5 mg mám tlak v pořádku. Absolvovaná vyšetření: Před 14-dny jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy, kde mi lékař oznámil, že výsledky krevních odběrů, čily funkce ŠŽ je v pořádku, ale podle ultrazvuku se zjistily 3 cysty o velikosto od 0,5 až 1,5 cm. Dneska jsem byla na vyšetření na nukleárním oddělení + odběry. Výsledky: oba laloky se zobrazují s disperzní změnou čet.imp.,snížení četnosti v dolních pólech obou laloků, bez zřetel.ložisk.změn. Na med. straně nad horním pólem dx. laloku se zobrazuje úzký lob.pyramidalis. K lékaři jsem objednaná až za 3 měsíce, ráda bych věděla, co obsahuje nález. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na scintigrafii je v podstatě normální, důležité je sousloví, že nejsou patrné ložiskové změny (myslí se tím uzly, ložiska ve štítnici, která by měla nějakou strukturu, cysty se nezobrazují na scinti, protože jde o tekutinové kuličky). Cysty na UZV vyšetření jsou nález, který neznamená nic vážného, měly by se ale sledovat UZV v delších intervalech - sleduje se jejich velikost a ohraničení proti okolí. Pokud je i laboratoř v normě, jste z hlediska šž v pořádku. Pokud jste vyčerpaná, jistě tu může být souvislost s prací - zkuste zařadit více odpočinku, relaxace, času pro sebe - tělo si vlastně ůnavou říká o odpočinek. Pokud ho neoslyšíte, bude vytvářet onemocnění. Zkuste to brát jako výzvu a změnit životní styl jako celek včetně přístupu k práci, nebo to za vás udělá až nemoc.... Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: