Cytologie

Dobrý den, pravidelně každý rok chodím ke svému gynekologovi na prevenci. Naposledy jsem byla v prosici minulého roku, poté jsem odjela na delší dobu do zahraničí. Včera jsem byla u gynekologa nechat si předepsat prášky a on, zjevně zaskočen mi řekl, že mám nález druhého stupně a že mě nekontaktovali, protože jsem byla v zahraničí a že mi udělá stěry znovu. Když jsem se ho ptala, co to znamená, tak mi nic nevysvětlil, jen to, že to může být infekce. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli je jeho postup normální, protože mě teda připadá dost divné přes půl roku nedělat nic s infekcí. Dále potom, jak dlouho se na výsledky čeká, protože setřička mi řekla, že mě kontaktují pouze kdyby byl nějaký nález, takže nevím, po jak dlouhé době si mám přestat dělat starosti..Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, druhý stupeň změn na sliznici není nijak nebezpečný, jde o infekci druhem virů HPV (stejně by se vyčkávalo a doporučila by se další kontrola cca za půlrok) - takže se v podstatě nic nepromeškalo. Na kontrolním stěru v současnosti uvidíte, jak na tom jste DNES ( o výsledky si zavolejte, budete klidnější a hlavně informovaná, lékař nemůže všem ženám telefonovat...když není nález závažný...to by nic jiného nedělali :o)). Prostudujte si informace o infekci HPV viry na stránkách www.delozni-cipek.cz a budete celkově moudřejší. Můžete se gynekologa časem zeptat na možnost očkování proti HPV virům a zkuste třeba užívat přípravek Indonal a také zařadit do stravy hodně zeleniny (hlavně brokolice, zelí, kedlubna, kapusta a květák, které obsahují indol-3-karbinol, který má v tomto směru dobré ůčinky a tato látka je obsažena právě také v doplnku Indonal) . Více na www.indonal.eu. Hezký den a hlavu vzhůru.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: