Cytologie

Dobrý den,je mi 32 let,nyní mi nevyšla dobře cytologie. Mám jít na kontrolu za 6 měsíců, prý se jedná o ASCUS,je tam prý virus v malém množství. Je možnost,že se s tím tělo vyrovná samo a bude to úplně v pořádku nebo už bude tato situace napořád,pokud se samozřejmě nebude zhoršovat? Ještě bych měla dodat,že mi byla již podruhé zjištěna ektopie na děl.čípku. Souvisí to spolu? A můžete mi prosím případně doporučit nějaké potravinové doplňky,které by mi mohly pomoci? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Uklidněte se, Ascus neznamená špatnou cytologii, je to běžný nález u mnoha žen.a kontrola za 6 měsíců je běžný postup,rozhodně to neznamená,že by jste měla mít zbytečné obavy, žádné potravinové doplňky by situaci nezměnily,klidně si užívejte života, Ascus neznamená ohrožení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: