Cytologie

Je mi 31 let a plánuji s manželem 2 dítě.Už jsem 2krát po sobě potratila a po druhém potratu jsem šla na cytologii na konci května 2014- výsledek reaktivní změny na žláz. bb.a kontrola za 3 - 4 měsíce. Teď jsem byla na kontrolní cyt.a výsledek dlaždicové bb normální, žlázové - reaktivní změny + AGC NOS, četná holá jádra, závěr - AGC - NOS. Dopor. kontrola za 3 - 4 měs po protizánětlivé léčbě, vhodná HPV - HR testace. Pan doktor říkal, že žádná léčba není nutná, když nemám žádné problémy, že to není žádný dramatický výsledek a test a případnou kolposkopii až za 4 měs. někdy v lednu 2015 a že můžeme klidně zkoušet otěhotnět.Jen jsem se chtěla zeptat zda je to možné teď otěhotnět než se to dovyšetří a zda by se to nezhoršilo kdybych teď otěhotněla, když mám tyto výsledky.Mám z těch výslédků strach.

Odpověď odborníka:

Těhotněte, vše se zkoukne za třiM, není to ni závažného, pravděpodobně infekce v pochvě nebo na čípku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: