Cytologie a těhotenství

Dobrý den, byla jsem na gynekologii na preventivní prohlídce a vyšly špatné výsledky z cytologie. Nikdy předtím problém nebyl. S manželem plánujeme druhé dítě. Můžu otěhotnět nebo musíme početí odložit dokud nebudou výsledky v pořádku. Na další stěry jdu za 3 měsíce. Pokud bych ted otěhotněla a další stěr by byl špatný má to vliv na těhotenství, plod? děkuji

Odpověď odborníka:

Bohužel výraz špatný výsledek je příliš široký a nic neříkající.Bylo by rozumné počkat ty 3 měsíce na kontrolní odběr a pak se podle něj a výsledku kolposkopie která se s cytologií doplňuje rozhodnout. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: