Cytomegalová infekce

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné dostat CMV infekci po píchnutí se o použitou jehlu pacienta s pozitivním CMV v případě, že nejsem imunosupresivní ani těhotná osoba. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro. Teoreticky je to možné, ale musel by ten pacient mít akutní CMV virémii, čili cirkulující virové částice v krvi, ve výsledcích se to zjistí pozitivním PCR CMV z krve pacienta. Pokud má pozitivní jen protilátky, pak se takto nakazit nemůžete. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: