Cytomegalovirus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj stále se opakovatelný problém s infekcí cytomegalovirus. Docházím na imunologii, kde jsem trvale léčena na alergie a CMV. Již od 4/2012 mi krevní testy ukazují pozitivní CMV IgM i IgG. Původní testy ukázaly CMV ELISA IgM - 1,619 a IgG 4,745, CMV KFR 1:64. Byla jsem přeléčena Azitromycynem a ISOPRINOSINE (2krát balení po 100), byly provedeny testy a vyšlo CMV ELISA IgG4,035, CMV ImG 1, 758 a KFR 1:32. Byly mi nasazeny opět ISOPRINOSINE a poté opět krevní testy a nyní je to IgM 2,396, IgG 4,706 a KFR 1:32. U IgM je psáno pozitivní a dvě plus. Lékařka mi opět napsala ISOPRINOSINE, ale já nemám pocit, že by mi nějak pomáhal, pokroky žádné nejsou. Chtěla bych se Vás zeptat na dvě věci - může být ten poslední výsledek IGM (který byl laboratoří objasněn jako aktivní infekce) způsobem braním homeopatikem LYMFOMYOSOT a jaterní očistnou kůrou? Homeopat mi řekl, že užívání LYMFOMYOSOTU může problém dočasně zhoršit, než přijde zlepšení. Jelikož jsem zahájila očistnou kůru, nerada bych zase brala léky, cítím se bez nich líp a je mi fajn. Dále bych se Vás chtěla zeptat, jelikož se nejedná o primoinfekci, můžu nyní otěhotnět? již od loňského roku odsouvám těhotenství z důvodu přítomnosti CMV, ale jak vidíte, stále se to nelepší. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, produkce protilátek proti CMV může být nespecifická. Aby se potvrdila akutní infekce, hlavně pokud plánujete těhotenství, měl by se doplnit test na přítomnost viru - metodou PCR /kdy se prokazuje nukleová kyselina v periferní krvi - při pozitivitě se jedná o infekci, při negativitě se nejspíše nejedná o akutní infekci/. Homeopatiky neléčím, ale dle mého názoru nemá užívání preparátu , který uvádíte vliv na produkci protilátek proti CMV.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: