Cytomegalovirus a otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj stále se opakovatelný problém s infekcí cytomegalovirus. Docházím na imunologii, kde jsem trvale léčena na alergie a CMV. Již od 4/2012 mi krevní testy ukazují pozitivní CMV IgM i IgG. Původní testy ukázaly CMV ELISA IgM - 1,619 a IgG 4,745, CMV KFR 1:64. Byla jsem přeléčena Azitromycynem a ISOPRINOSINE (2krát balení po 100), byly provedeny testy a vyšlo CMV ELISA IgG4,035, CMV ImG 1, 758 a KFR 1:32. Byly mi nasazeny opět ISOPRINOSINE a poté opět krevní testy a nyní je to IgM 2,396, IgG 4,706 a KFR 1:32. U IgM je psáno pozitivní a dvě plus. Lékařka mi opět napsala ISOPRINOSINE, ale já nemám pocit, že by mi nějak pomáhal, pokroky žádné nejsou. Jelikož jsem zahájila očistnou kůru, nerada bych zase brala léky, cítím se bez nich líp a je mi fajn. Chtěla bych se Vás zeptat, jelikož se nejedná o primoinfekci, můžu nyní otěhotnět? již od loňského roku odsouvám těhotenství z důvodu přítomnosti CMV, ale jak vidíte, stále se to nelepší. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se nejedná o primoinfekci, riziko přenosu CMV na plod je velice malé. V takovém případě je možné pokusit se o otěhotnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: