D-dimery

Dobry den, mam dotaz ohledne D-dimeru. Byla jsem u lekare kvuli bolesti nohy a spatnemu dychani (to spis ale prisuzuji psychice). Vysly mi D-dimery 0,560...cetla jsem, ze normal je do 0,25 nebo 0,5. Muze to zvysovat I treba menstruace nbo to, ze jsem 4mesice po porodu? Jinak mi udelali dopplera na jednom ve stehne a na jednom miste v lytku a RTG plic. Vse v poradku. Myslite tedy, ze hodnota D-dimeru je v poradku? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v naší nemocniční laboratoři je stanovená horní hranice pro D-dimery 0,5. Zvýšené hodnoty D-dimerů bývají hlavně u hluboké žilní trombózy a plicní embolie (tyto stavy Vám podle všeho v nemocnici vyloučili), dále bývají zvýšené hodnoty např. po nedávném chirurg. zákroku, úrazu, zánětu, při nádorovém onemocnění, onemocnění jater a při těhotenství. 4 měsíce po porodu by už měly být hodnoty normální

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: