D- dimery

Již 14 dní mě bolí pravá noha v lýtku (bez otoku, červenání). Po týdnu jsem byla odeslána na sono, kvůli vyloučení trombózy a byly mi odebrány D-dimery. Ultrazvuk dopadl dobře, ale D-dimery jsem měla hraniční cca 600. Po týdnu jsem byla na kontrolním odběru u jiné laboratoře, kdy hodnota byla už 0,06 mg/l FEU. Nyní jsem ještě začala kašlat. Mám se obávat trombózy nebo plícní embolie? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle výsledků D- dimerů se nemusíte ničeho obávat. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: