D dimery

Dobrý den, mám dotaz.Je mi 26 let a před 3 měsíci jsem podstoupila císařský řez.Čtvrtý den po operaci se mi udělalo špatně po podání indometacinového čípku nicméně mi vzali odběry a zjistily hladinu D Dimerů 4206,udělaly mi CT s+p a dopplera DK,výsledek negativní.Tři týdny jsem si píchala Fraxiparin po 3 týdnech hodnota 1440 po dalších 14 dnech již bez fraxiparinu hodnota 1508 a po dalších 14 dnech 1780.Genetika byla negativní,na kontrolu mám jít v lednu 2010.Chci se zeptat čím by to mohlo být způsobené a zda se mám bát případné embólie. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zvýšené hodnoty D dimerů se vyskytují u trombosy, těhotenství samotné a císařský řez jsou z tohoto pohledu velmi rizikové. Kde přesně byla trombosa lokalizovaná vám nemohu sdělit, dalo by se to prokázat jen speciálními vyšetřovacími metodami ( s výjimkou trombosy dolních končetin - tam stačí ultrazvukové vyšetření). Jestliže jste byla zaléčená Fraxiparinem a hodnoty DD klesají, embolie se nemusíte obávat. Pro jistotu bych doporučovala vyšetření na Leydenskou mutaci

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: