D-dimery

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás srdečně poprosit o radu. Jsem v 15.TT po IVF s dvojčaty, od začátku těhotenství jsem si aplikovala fragmin 2500 kvůli homozygotní mutaci MTHFR. Nyní jsem byla na hematologii, měla jsem zvýšený fibrinogen 4,3 g/l d-dimery Lia 8,14 mg/l, dostala jsem místo fragminu 2500 clexane 4000. Může toto zvýšení být způsobené tím, že v 8.TT jsem byla hospitalizována s hematomem v děloze?? Mohlo by toto zvýšení nějak ohrožovat těhotenství? Moc děkuji za odpověd a přeju krásný den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jisté riziko zde jistě je, ale nepřijde mi příliš vysoké. zvýčšení těchto prametrů dle mého názoru u Vás spíše souvisí s kumulací rizikových faktorů spíše než s Vámi uváděným hematomem. doporučovala bahc terapii jk zavedeno a pravidelné kontroly specialistou.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření škodí
Články: Kouření škodí "od hlavy k patě"
Kouření cigaret a obecně...
Parazitární nemoci střeva
Články: Parazitární nemoci střeva
Parazitární nemoci nepazří...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: