D dimery

Mám zvýšené D dimery. V květnu jsem měla 369mg/l v červenci 499mg/l v listopadu 359mg/l. Zajímalo by mne jaká je normální hodnota D Dimerů. Je vhodné brát při těchto hodnotách antikoncepci nebo hormony. Léčím se na gynekologii a reakce lékařů jsou odlišné.Podle lékařů jsem prodělala trombozu zadních tibialních žil. Nález na ultrazvuku nejasný. Děkuji za odpověď Vendula.

Odpověď odborníka:

Hodnota D-dimerů by neměla za fyziologických okolností být vyšší než 190mg/l, některé zdroje uvádějí hraniční hodnoty až do 400mg/l. Pokud máte v anamnéze prodělanou trombózu, užívání antikoncepce není vhodné, protože zvyšuje riziko opakování trombozy.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x