Da se z jaternich testu zjistit vyskyt viru syfilis ?

Chtela jsem se zeptat, byla jsem na testech na Hepatitidu B a zaroven na jaternich testech, vsechny vysledky mam naprosto v poradku, chtela jsem se zeptat, zda se z jaternich testu ci z testu na Hep.B za taktez zjistit vyskut viru Syfilis ?! Nebo je to nemozne a na jaterni testo to nema zadny vliv ? Pokud ne, jsou testy na Syfilis zakoupene v lekarne verohodne a zda ono da jake miry ?! Dekuji predem za odpover Martina

Odpověď odborníka:

Milá paní Martino, vyšetření při podezření na nákazu Treponemou, která vyvolává onemocnění zvané syfilis, musí být cílené. Pokud se z jakýchkoliv důvodů této infekce obáváte, bylo by vhodné se obrátit na ordinaci dermatovenerologie. Není zapotřebí se jakkoliv ostýchat, nikdo Vás nebude soudit!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Častá stolice Je mi 30 let. Již asi týden mám častější stolici - téměř po...
  • Vyrážka Před několika dny se mi udělala krupicová vyrážka na rameni. Myslela...
  • Zalehnuté ucho Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a...
  • Silná bolest třísel Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř...
  • Hellp syndrom Mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom...
  • Korová cysta ledviny Byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta...
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouření ohrožuje i močový měchýř
Články: Kouření ohrožuje i močový měchýř
Pořád máte málo důvodů...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: