Dagmara

Dobrý den.mám 2 otázky.1.otázka – četla jsem,že anabolika mají vliv na hiv a redukce váhy(hubnutí) vliv nemá.přijde mi ale,že člověk který krátce po rizikovém styku hubne (protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci) to znamená ubývá mu tuk a narůstá mu svalová hmota je v podstatě to samé jako kdyby bral anabolika ty taky přece způsobují nárust svalový hmoty.jaký je teda rozdíl mezi nárustem svalové hmoty způsobené hubnutím a nárustem svalové hmoty braním anabolik? .2.otázka – zajímá mě,když člověk po rizikovém styku začne hubnout(protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci),tak jestli může hubnutím a pak i zhubnutím a nárůstem svalové hmoty posílit nebo snížit imunitu natolik že když pak půjde na hiv test tak se imunitní reakce na protilátky prodlouží a výsledek bude negativní i přesto že by byl člověk pozitivní? nevím koho bych se na to měla zeptat tak píšu vám.předem děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedočetla jsem se v odborné literatuře, že by hubnuttí nebo užívání anabolik mělo vliv na protilátkou odpověď proti viru HIV.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x