Dalekozrakost

Dobrý den, mám pětiletého syna, který nosí již 2 roky brýle na dalekozrakost (3,5 dioptrie)Tento týden jsem šla se synem k jinému doktorovi pro vlastní ubezpečení, že postupujeme s léčbou správně. Nový doktor nám řekl, že syn sice dalekozraký je, ale není nutná korekce. Máme přijít o prázdninách před nástupem do první třídy. Můžete mi vysvětlit, jak je to s nošením brýlí u dětí, mohu nošením brýlí něco pokazit, příp. nenošením něco zanedbat? Děkuji Mirka

Odpověď odborníka:

Jestli tomu dobře rozumím, syn vidí špatně na blízko. Při nástupu do školy, kdy se bude učit číst a psát bude rozhodně důležité, aby viděl dobře, takže nošení brýlí ve škole bych doporučila. Ale jestli syn na blízko vidí dobře a vada byla zjištěna jen při vyšetření u lékaře, brýle samozřejmě nepotřebuje. Nošením brýlí se oči šetří, nejsou pak tolik unavené. Ale vada se tím nezlepší ani nezhorší. Ta zůstane po celý život stejná, i když brýle nosit nebude.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: