Darování vajíček

Dobrý den, chtěla bych se touto cestou pozeptat na darování vajíček, jaká je pravděpodobnost, že bych mohla mít pak sama problém s početím, popř. jaká jsou vůbec rizika? .Je mi 24 let, jsem bezdětná. Všude se píše, že v tom není problém a riziko je minimální, i když ještě nemám děti, ale nepřijde mi to moc důvěryhodné. Moc vám děkuji za Váš názor. S přáním krásného dne Radka Dohnalová E-mail: radkaji@post.cz

Odpověď odborníka:

Dobrý den, darování vajíček nesníží vaši schopnost počít dítě. Rizika darování nejsou velká, nejspíše se jedná o tzv. hyperstimulační syndrom. Vzniká po hormonální léčbě, která je nutná k nastimulování dozrání většího množství folikulů s vajíčky. Dárkyně vajíček je ohrožena tímto syndromem výrazně méně než žena po stimulaci, které jsou do dělohy zpět zavedená embrya. Rizika spojená s vlastním odběrem vajíček jsou téměř zanedbatelná, zde se jedná o krvácení po vpichu, či zánětlivá komplikace. Samozřejmě je zde pro vás i riziko neplánovaného otěhotnění při cyklu stimulace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: