Dávkování léků

Dobrý den, jsem po operaci ŠZ 6 let a před půl rokem TSH 1.45 /březen/ léčeno Letroxem 100 6x 1 tab 1x 1.5 tab. trpím nadměrným pocením brněním rukou zvýšil se krev.tlak po další kontrole září TSH 0.021 snížení Letrox 100 1 tab. denně před operací TSH 0.18 jsem unavená stále spavá a na váze jsem přibrala 15 kg začaly mě padat vlasy. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, hodnoty TSH máte v pořádku, takže dávka Letroxu se zdá být nastavena dobře. Já někdy dávám, v případě, že se pacient i přes dobře nastavenou dávku Letroxu, cítí špatně, kombinovaný preparát s T3 a T4 formou (Thyreotom). Také bych doporučovala zkontrolovat hladinu kalcia a fosfátů, mohou po operaci štítné žlázy občas "zlobit" v souvisloti s nedostatkem hormonu příštitných tělísek. Ale předpokládám, že to vám váš endokrinolog jistě zkontroloval. Upozorňuji ale, že příčina může být i v úplně něčem jiném. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: