Dawnuv syndrom

Dobry den, rada bych se zeptala pred dvema dny jsem podstoupila revizi delohy po te co mi bylo zjisteno, ze ma me miminko vyvojovou vadu. Sla jsem ke svemu lekari na pravidelnou prohlidku v tehotenstvi, kde mi lekar rekl, ze mi dopadl spatne prvni test v 10tydnu tehotenstvi na genetiku. Po te me prohledl, miminku zatim jeste bilo srdicko,ale nepravidelne a lekar zmeril plod za hlavickou kozni rasa merila vice nez jeden cm. Tak me odeslal do nemocnice, kde me znovu vysetrili a tam mi lekar rekl, ze me miminko uz nezije prestalo mu bit srdicko cestou do nemocnice, vysetreni bylo strasne bolestive, ale nekrvacela jsem, tak mi lekar rekl,ze je nutne miminko odstranit ihned me prijali na pokoj a do hodiny me odvezli na operacni sal. Po probuzeni z narkozy mi lekar rekl,ze vse probehlo v poradku, ptal se jestli jsem behem tehotenstvi neprodelala chripku nebo jine onemocneni to jsem neprodelala jen stale trpim opary v obliceji behem 3mesicu tehotenstvi jsem ho mela asi 4krat bez jinych projevu horecky, nachlazeni... Jsem z tohoto uplne zoufala vubec nevim proc se toto stalo. Lekar mi v nemocnici mi rekl, ze podle vysledku ultrazvuku to vypada na Dawnuv syndrom, ale ze to nemuzou s jistotou rici a plody odebrane behem revize se pry nevysetruji. Je mi 29 let rada bych se co nejdrive pokusila o dalsi tehotenstvi i kdyz me toto stalo veskere sily a rada bych vedela jestli je nutne cekat pul roku po tomto zakroku. A take jestli treba mohu nejak predejit aby se toto opakovalo, zda mam uzivat treba kyselinu listovou a v jake davce uz treba nejakou dobu pred vysazenim antikoncepce az bude mozne se znovu pokusit snad uz o zdrave miminko. Take jestli je dobre zacit resit nejak problemy se stale se opakujicimi opary jiz v minulosti jsem se s nimi lecila na imunologii bez vysledku. Brala jsem pred dvema lety i lek Wobenzym, ale ani to nezabralo... Vim, ze je to vice otazek, ale moc Vas prosim o odbornou radu... Dekuji Hermachova

Odpověď odborníka:

1) I u takto mladých maminek se někdy stává, že plod má vývojovou vadu a dojde k potratu. Ve většině případů se nezjistí proč. Nic to ale nemusí znamenat pro vaše další těhotenství. Řada žen potom normálně spontánně otěhotní a donosí zdravé miminko. 2) Kyselinu listovou byste měla určitě užívat, i kdyby se nic s děťátkem nestalo. Existují kombinované potravinové doplňky pro ženy, které plánují početí ( mají různá označení - např. "babyplan") - v lékárně vám poradí. 3) Je vhodné počkat těch 6 měsíců, po tuto dobu již můžete uvedené vitamíny užívat. 4) Opary v obličeji by neměly ovlivnit průběh těhotenství, ale pokud vás obtěžují hodně často, nechte se přeléčit od kožního lékaře acyklovirem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: