Defekt síňového septa

Dobrý den, je mi 24 let a před dvěma měsíci jsem jako následek defektu síňového septa prodělala CMP. Vysadila jsem antikoncepci, byl mi nasazen Godosal 100 a pravděpodobně půjdu na katetrizační zákrok, který by měl "ucpat díru" na srdci. Již několik let žiji zdravým způsobem života - pravidelná, zdravá strava, pravidelný pohyb...Od příhody bohužel ale sleduji nárůst váhy a to i přesto, že jsem svůj životní styl nezměnila. Měla jsem i pravidelnou stolici, nyní už jdu horko-těžko dvakrát do týdne. Ráda bych se zeptala, zda to může být následek léků Godosal100? Existují nějaká potraviny, kterým bych se měla s tímto lékem vyhýbat, např. jako u warfarinu? Ráda bych se Vás taky zeptala, zde bude nutné brát léky doživotně nebo se pak standardně po katetrizačním zákroku vysazují? Předem mockrát děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Godasal většinou nezpůsobuje tyto nežádoucí účinky, nelze to vyloučit. Co se týká užívání léků po cévní mozkové příhodě, užívají se většinou doživotně jako prevence. Po uzávěru defektu síňového septa se sníží riziko opakovaní, ale riziko je pořád vysoké.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: