Deficit vitamínu a

Dobrý den, asi 1 rok moje tělo nemělo dostatek vitamínu A, a 2 měsíce vitamínu B6. Hodnoty obou vitamínu jsou dle testů na hodnotách odpovídajícím normám ( po 2 měsících léčby). Bohužel moje oči mezitím postihla xerophthalmia (schimerr 7mm). Víčka klidná, spojivky klidné, rohovka intaktní, intraoku klidné zornice 2x2mm čočky čiré, reagují, na fundu papily, int cevý kvěku do perif sitnice leží. Tomu co lékař napsal příliš nerozumím, prosím vás o vysvětlení a na základě toho co lékař píše jakou mám šanci na plné zotavení ? A jak dlouho přibližně může trvat než oči budou 100% ? Samozřejmě dál řeším deficity vitamínů. Kapu umělé slzy a používám vitamin A pos a recugel. Děkuji za odpověď a jakékoliv nápady

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu je nález kromě Schirmerova testu v pořádku. Bez vysychání rohovky a příp.podráždění oka. Suché oči bývají záleežitost chronická, dlouhodobá, s nutností aplikací umělých slz-kapek, gelů řadu měsíců i let. Š.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: