Deform. spondyloza

Dobrý den potřebuji vědět jestli mužu pracovat jako jeřábnice když mám Deform.spondyloza,degenerace disku C3-6,Th2-5,multisegm.protruze disku,s obliterací předního subarach.prostoru,sekund.steroza kanalu,mírná foraminostenoza C6/7 vlevo. Micha ventrálně tangovana v segm.C3-6 a Th4-5,jednoznačné myelopat.

Odpověď odborníka:

Toto nelze hodnotit pouze dle přiloženého popisu. Schopnost k práci hodnotí vždy člověk sám. Necítí li se schopen , pak se poradí s lékařem, ve Vašem případě ideálně s neurologem,. Tehdy posoudí lékař a s Váma rozebere možnosti. Dle nálezu( jako ten so jste přiložila), dle vyšetření tělesného( klinického a reflexologického).Zváží, zda je třeba více léčby" aktivně fyzioterapeutické" a Vaše cílené cvičení na stabilizaci zlepšení nebo , zda je třeba neurochirurgický či mikroneurochirurgický zákrok a následně teprve výše uvedené, což ovšem obnáší minimálně několikaměsíční neschopnost k této práci. pokud tato operační rizika nejsou. Neurolog v současné době doporučiuje aktivní léčbu a cvičení, pak je zvažování zátěže na stupni onoho rizika. Dle popisu se lze spíše klonit k minimálně dočasnému omezení této práce. Při správné" aktivně fyzioterapeutické léčbě" a upravení( následně, ne nyní) ergonomických podmínek při Vaší práci by však tato práce nemusela být nemožná. Jedná li se Vám o popouzení případné částečné nebo úplné invalidity, pak je to otázka přehodnocení bvšech výše uvedených faktorů speciální zkušenou komisí. To nelze předpokládat, jak rozhodne, Vše není v tabulkách.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: