Degenarace páteře

Dobrý den paní doktorko, děkuji za předešlou odpověď. Už jsem absolvovala konzultaci s neurochirurgem. On mi řek, že to nejsou jenom ploténky, ale pouze důsledek silné degenerace obratlů. řekl mi, že pokud by se operovalo, že by se samozřejmě odstranily vyhřezlé plotýnky, ale hlavní operační úkol by byl stabilizovat obratle pomocí nějaké dlahy a šroubů, protože mám instabilizaci obratlů. Ale že mám zkusit brát analgetika pravidelně, já je beru pouze při nevyšších bolestech, když když to nejde vydržet. a samozřejmě rehabilitaci.A mám nosit bederní pás. Chci se Vás zeptat, zda nedělám chybu, když jsem si vybrala za neurochirurgii v Hradci Králové. A zda si myslíte, že mi to vše pomůže. A ještě jednu otázku mám. Jak hodně mi ta případná operace zbaví bolestí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Na operace páteře je velmi dobrým pracovištěm Liberec, navíc tam patříte spádově, takže by to bylo i pro Vás možná jednodušší. Operace odstraní bolest způsobenou ploténkami, degenerativní bolesti to je otázka. Nebojte se užívat analgetika pravidelně, mají zanedbatelné nežádoucí účinky.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: