Degenerativní onemocnění páteře

Dobrý den p.doktore, docházím do ambulance neurochiruga pro iritačně kladikační kořenový syndrom L5/S1 vpravo při stenoze later.recesů a protruzi disku cirkulárně L4/5 a hernii disku L5/S1 doprava a radikulopatii kořene L5 vpravo.Lékař mi doporučil vyšetření lumbální radikulografii a myelo CT,aby lépe určili který prostor operovat.Problémy s páteří mám již léta a v současné době mám neustále bolesti,užívám 1-2 tablety Dorety denně,mám problémy s chůzí,pro bolest se musím zastavovat a po delší chůzi jsem zcela vyčerpaná,pokud mám stát na místě např. ve frontě je mi po chvíli zle na zvracení,je mi na omdlení a bolestí nemůžu vydržet,nevydržím i dlouho sedět,občas mám problémy i při vyprazdnování,kdy mi jakoby nefungoval břišní lis.Mám problém vyjít a sejít schody.Můžete mi říct Váš názor k mému problému,pomohla by operace,kdy by mi byly vyměněny obě ploténky za protézy?Lékař mi řekl,že neví,který prostor operovat zda L4/L5 nebo L5/S1,to nemohou operovat oba prostory najednou?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš dotaz je jednoduchý a složitý zároveň. Jednoduchý vtom, že máte velké potíže, což je nad slunce jasnější, složitý v tom, že operační léčba vaše potíže zhorší, navždy. Vy si to představujete jednoduše: operace = zlepšení. Tak to ale není, zvláště ne u 2 závažně postižených prostorů. Dá se ale dělat a pomoci vám konzervativně. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: