Dehiscence v místě jizvy po sc a těhotenství

Dobry den pane doktore, Jsem v 9tt a byla mi zjistena dehiscence v miste jizvy po SC, rodila jsem v roce 2011. Nalez ze sonografickeho vysetreni znel - USG TAS: intrauterine 1 gestacni vacek s zloutkovym vackem a echem embrya, AS prav., CRL 14mm, odpovida 7+5, dle PM 8+1, v miste jizvy po SC trojuhelnikove anecho basi u cerv. kanalu 3,8x6mm bez cevniho zasobeni, v okoli cetne varikozity, sire intaktniho myometria nad jizvou 1,4mm. Pani doktorka mi pouze naznacila, ze vysledky nejsou dobre a po dalsi kontrole je tu i moznost, ze se tehotenstvi bude muset ukoncit. Byla jsem tak zaskocena, ze jsem se zapomela zeptat na podrobnosti s tim spojene a na dalsi prohlidku jdu za 3 tydny. Tak bych se chtela zeptat zda je nalez opravdu tak velky a jestli je mozne, ze budu muset tehotenstvi prerusit? Je riziko ruptury delohy v tomto stavu jizvy velke? Velice Vam dekuji s pozdravem Junkova

Odpověď odborníka:

Síla myometria je skutečně malá bude nutno vyčkat jak se bude vyvíjet za ty 3 týdnu,netroufám si dopředu dělat prognózu,riziko bezesporu existuje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Články: Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Kýly patří k nejčastějším...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Zdolejte stres, zdoláte i křečové žíly
Články: Zdolejte stres, zdoláte i křečové žíly
Stres. Slovo známé téměř...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: