Děkuji, dodatek

Pane doktore, děkuji za odpověď ohledně refluxu a mého kašle, jak jsem Vám psala tak při tomto vyšetření pan doktor vzorek na histologii neodebíral, to bylo teď v listopadu. Ale dělal mi vyšetření v roce 2011 v dubnu a tam odebral i vzorek na histologii, vše v pořádku, beze změn a helicobacter nezastižen, ale teď mi tu histologii nedělal ani nebral ten vzorek na ní, myslíte že se to mohlo změnit od dubna 2011 do teď? Děkuji moc Lenka, jinak pan doktor říkal že už mám výbornou kombinaci léků a nejvyšší dávky.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Lenko, Helicobacter pylori se může znovu osídlit žaludeční sliznici i po tzv. eradikační léčbě. Od dubna 2011 uplynulo více než 1,5 roku, a během této doby se Helicobacter mohl znovu dostat do těla a usídlit se v žaludku. V případě přetrvávajících zažívacích obtíží by se měla zopakovat endoskopie horní části zažívací trubice s odběrem vzorků sliznice na histologické vyšetření. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: