Déle trvající zánět

Dobrý den, v prosinci jsem odešel na pohotovost s bolestí a otokem zubu (5 vlevo nahoře), tam mně rozřezali dáseň, dali dren, odvrtali zub, vyčistili kanálky a nechali tak. Následně zubařka pokaždé když mně zub zaplní sklidňující vložkou (vata+cement), musím si ji vyškrábnout, protože zhruba do 5 hodin od zákroku začne v zubu tepat a nesnesitelně bolet. Váček nad zubem se začne zvětšovat. Teď jsem musel znovu na pohotovost, protože ani "domácí" otevření zubu mně nepomohlo a dáseň i tvář dál otékala až jsem neviděl na oko. Opět rozřezáno, vymačkáno a ošetřeno drenem. Celé se to táhne od 20. prosince :( ... co děláme špatně? Co zkusit? Zubařka mně zub nechce vytrhnout, že za 20 let si na ni vzpomenu, ale nyní na ni myslím každý večer. Když je zub otevřený, nic nebolí, ale malinkatý váček nad zubem cítím pořád. Zkoušel jsem to propichnout, ale nic z toho neteče. antibiotika jsem neměl (jsem alergický na penicilin). Rád sportuju a toto mně trochu brání. Mám strach jít běhat, protože nmě v tom zubu začne tepat a mám strach, abych si to nezhoršil. Díky za každou radu. Zvažuju výmenu zubaře, ale nejsem si jistý jestli to pomůže a nerad bych někomu křivdil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Příčinou, proč by mohl zub po opakovaném ošetření ještě stále bolet je skrytý kořenový kanálek, případně se může jednat o prasklinu kořene. Pokud byste měl k dispozici rentgenový snímek, mohl bych k tomu říci více. Antibiotika řeší jen následek, nikoliv příčinu. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: