Délka nemocenské

Dobrý večer.Před dvěmi měsíci mi byla diagnostikována Seropozitivní-velmi výrazná revmatoidní artritida s postižením pIP Vna levé,MCP V na levé,RC na levé i pravé,loketní v levo,artritida obou kolen a MTP II-IV,oboustraně Bakerova cysta vlevo i v pravo.Mam napsanou biolog.léčbu na únor 2013.Jelikož jsem sice lečena u ortopedu asi 5 let prvně na otoky měkkych tkaní pod metatarsy -chodidlo s naslednou operací a zpevněním čtyř prstu kovovymi destičkami,pak začal otekat loket pravé ruky .Loni mi byla v lokti provedena revise s negativním nálezem a s nespecifikovatelnou bursitid.Loket je stale s omezenou hybnosti a stale otekly.Na revmatologiI jsem byla odeslana letos v srpnu .Můj obvodní lékař mi od 1.8.2012 vypsal prac.neschopenku kvůli lečbě RA jelikož dělam těžkou práci a momentální stav je dost bolestivý .I přes to mi bylo sděleno,že nemohu být na prac.neschopence tak dlouho.Mam předepsany Medrol každy den a Methotrexate 10mg -2x v pátek .na cely pulrok.Chtěla jsem se tímto zeptat,jestli nemohu zažadat třeba rehabilitaci a jestli budu muset opravdu ukončit pracovní neschopnost.Děkuji velice moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, další smysluplnou léčbu je třeba konzultovat s vašimi ošetřujícími odbornými lékaři. V PN můžete být i jeden rok za předpokladu, že je do té doby pravděpodobné zlepšení stavu vedoucí k ukončení PN. Další možností je zvážení uschopnění k jiné (méně náročné) pracovní činnosti či žádost o invalidní důchod.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: