Děloha

Dobrý den maminku(62 let) posílá paní doktorka na výškrab.Prý má sliznici 10mm.Chtěla bych se zeptat zda je zákrok opravdu nutný.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martino! Kyretáž neboli výškrab se ve věku vaší maminky provádí buďto z důvodu krvácení nebo pro podezřelý nález na děložní sliznici (například právě příliš vysoká sliznice). Takto získaný vzorek děložní sliznice je poté odeslán k histologickému vyšetření a podle jeho výsledku se pak odvíjí další léčba. Nemám důvod se domnívat, že je tento zákrok indikován chybně, pokud vás však nadále budou trápit pochybnosti, je nejlépe je konzultovat přímo s ošetřujícím lékařem, tedy s gynekoložkou vaší maminky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kyretáž | Od: Iveta | 10.3.2016 19:11
Dobrý večer je mi 49let a jsem po náročné onkologické léčbě na rakovinu prsu, prso mi bylo celé odoperováno a ještě před ozářkami jsem začala užívat hormonální tablety. Nyní při pravidelné gynekologické prohlídce mi lékař zjistil, že děložní sliznice je 10mm a doporučil kyretáž. Chtěla jsem se zeptat, zda v tak krátké době po onkologické léčbě (absolovovala jsem jí od března do prosince roku 2015) je možné, aby se nádor objevil právě v děložní sliznici. Moc děkuji za odpověď
reagovat
re:kyretáž | Od: uLékaře.cz | 15.3.2016 16:36
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: