Děložní čípek

Dobrý den pane doktore, je mi čerstvě 23 let a mám takový problém, už delší dobu mě to trápí. Měla jsem být před rokem na gynekologii na prohlídce, předtím mě paní doktorka hlídala, kvůli nějakým změnám na čípku. Jednou jsem se ptala jak dopadly výsledky, a řekla mi že se to lepší. Chodila jsem tak dva roky asi každý půl rok. Nicméně měla jsem tam být v loni v září. Bohužel jsem se tam od té doby nedostala, já vím, že si za to můžu sama, ale paní doktora má dlouhé čekací doby (třeba i měsíc a půl po objednání) a mě do toho na poslední chvíli vždy něco důležitého vlezlo, škola atd. Tak jsem to takhle pořád odkládala, no a teď už je to rok, a já mám strach, že se ty změny mohly zvrtnout v rakovinu, myslíte, že je to možné, že mám rakovinu? :-( moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Nevím, o změny jakého stupně ve Vašem případě šlo, jestli jste byla očkovaná proti rakovině a neznám ani další podrobnosti. Takhle se to velmi obtížně bez vyšetření hodnotí. Určité změny se statisticky v 1/3 lepší v 1/3 zůstanou stejné a 1/3 se zhorší, ve vyšších stadiích se procento zlepšení i stabilizace nálezu rapidně snižuje. Dostavte se na odběr cytologie co nejdříve, klidně i u nás v Turnově, máme objednací doby cca 2-3 týdny. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x