Děložní čípek

Dnes jsem byla na gynekologické preventivní prohlídce, pan doktor mi ale řekl, že se mu ale vůbec nelíbí můj děložní čípek, udělal mi několik stěrů. A poslal mě na histologii na odebrání vzorku. Bolí tento zákrok nějak a dělá se tento zákrok v anestezii? Panu doktorovi ale není jasné, proč je čípek tak špatný jak ho nazval, když jsem očkovaná Silgardem od 15let a žádné potíže nemám (krvácení, špinění,...). Nic. Předchozí stěry v roce 2015 mi vyšly v pořádku. Co to tedy znamená? Můžu mít rakovinu děložního čípku? A i když jsem tedy očkovaná Silgardem mohu dostat rakovinu děložního čípku? Je mi teprve 23let a hodně mě to vystrašilo, hrozně se bojím co bude dál. :( Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Hezký den Ivano, nejprve bych Vás chtěla uklidnit, je dobře že chodíte na preventivní gynekologické prohlídky a tedy že Váš lékař čípek zkontroloval, důležité také je, že před rokem byl nález negativní. Nyní je předčasné dělat jakékoli závěry. Zřejmě Vás čeká zákrok tzv. Konizace děložního čípku, která se většinou provádí v celkové anestezii, takže nemusíte mít z ničeho obavy, nic neucítíte, vše zaspíte. Bohužel i přesto, že jste očkována Silgardem, můžete dostat rakovinu děložního čípku, ale ta možnost je méně pravděpodobná, než u žen, které očkovány nebyly. Ničeho se nebojte, zachovejte klid, nechte si provést rychle Konizaci, přeji Vám negativní nález a co nejvíce zdraví, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x