Děložní čípek

  • Dotaz od: Světluška
  • Publikováno: 15.12.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, byla jsem na preventivní prohlídce a po týdnu mi pan doktor sdělil, že mám citologické změny na děložním čípku.Řekl mi, že se nemám ničeho obávat, pouze přijít dříve na prohlídku.Skutečně si nemusím dělat starosti?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Světluško! Přečtěte si něco o HPV infekcích. (např. pěkný článek na angl. wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/HPV ). Jde o běžnou infekci a i při nákaye rakovinotvornými kmenz se drtivá většina žen vyhojí bez následků. Pouhé sledování je tedy zcela na místě. Starosti si nedělejte, pouze nebuďte promiskuitní a choďte na prohlídky.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: